Verbinden met de natuur op doktersvoorschrift

Natuurcoaching | Equicoaching

“There is no Wi-fi in the forest, but I promise you will find a better connection”

“When people say it’s just a horse, they just don’t understand”

Leren in, met en van de natuur

Bij natuurcoaching wordt de natuur actief ingezet als rustgevend instrument om inzichten te verwerven. Via verschillende oefeningen in een prachtige natuuromgeving kom je in beweging wat goed is voor lichaam en geest. Door het buiten zijn wordt de focus verlegd van denken naar voelen en ervaar je hoe je je gedachten kan stilzetten.

Natuurcoaching is een natuurlijke keuze!

Volg jij wel eens een onbewandeld pad? Of kom je wel eens op een kruising te staan waardoor je keuzes moet maken?

Sta je wel eens stil om van dichterbij te kijken naar de schoonheid van de natuur?

Keek jij al eens met al je zintuigen naar de natuur en zag en voelde je hoe die een spiegel kan zijn voor je eigen talenten en eigenschappen?

Ervaar en leer in, met en van de natuur!

Een paard als co-coach: ervaringsgericht leren

Een paard maakt je bewust van je eigen gedrag en fysieke lichaamstaal door het spiegelen ervan. Ze geven onmiddellijk een eerlijke en spontane reactie op wat je op dat moment voelt en doet. Een paard oordeelt niet, als coach observeer ik elk gedrag dat optreedt en vraag jou om te verwoorden wat het gedrag volgens jou zou kunnen betekenen. Je krijgt inzicht in je persoonlijke doelstellingen, prioriteiten en verwachtingen en wordt aangezet tot (meer) zelfreflectie waardoor je zelfinzicht groeit. Je gaat anders kijken naar en anders omgaan met je eigen denken en functioneren.

Wat je kan leren van paarden

Leer opnieuw voelen! Overwin persoonlijke blokkades! Leer keuzes maken of prioriteiten stellen! Word assertiever! Krijg meer zelfvertrouwen! Word jezelf bewust van de impact van je communicatie en/of lichaamstaal/gedrag op je omgeving! Leer anders omgaan met oorzaken van en reacties op stress signalen! Ga gezonder/anders om met conflicten! Leer je eigen emoties kennen en er anders op te reageren! Ontwikkel of versterk je leidinggevende capaciteiten! Leer omgaan met perfectionisme!

 

Maak kennis met onze paarden en hun natuurlijke Equi-Habitat: onze paarden